17 Ekim 2008 Cuma

güvenlik konseyine seçildik

Bugün yapılan seçimlerde Türkiye, tam 47 yıl sonra bm güvenlik konseyine seçildi ya. memlekette bir kutlama, bir zafer havaları. oy ki oy. önce bir bakalım bu güvenlik konseyi denen naneye kimler üye oluyormuş:
güvenlik konseyinin 5 daimi üyesi varmış, bunlar değişmiyormuş. kimmiş bunlar:
ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa. kim bunlar? elinde nükleer silah ve bunun yanında büyük askeri güç bulunduran ülkeler. yani dünyanın hormonlu salatalıkları.

bu, turşusu bile yapılmayan salatalıklar, dünyanın diğer ülkeleri güvenlik konseyine üye olmak için biraz seslerini yükseltince, geçici üyelik denen herzeyi buldu. dönüşümlü olarak ülkeler geçici üyeliğe geliyorlar. biz de zaten ellili yıllarda iki defa, 1961 yılında da bir defa bu üyeliğe seçilmişiz. eh aradan 47 yıl geçince seçilmenin neresi başarı o zaman? olabiliyor musun daimi üye? olamazsın çünkü nükleer silahın yok. (iyi ki de yok) almanya bile olamıyor. ne oldu şimdi? 2 yıl geçici üye olunca dünya siyasetinde söz sahibi mi olacağız? herkes bizim hariciyemizi mi alkışlayacak?

sınır savunması ABD' nin pilli oyuncaklarından gelen görüntülere bağlı bir ülke, geçici üye olsa ne olur, olmasa ne olur?

yaşasın geçici üye olduk. balkondan yandaki sarhoş amcayla beraber bağırmam lazım, tutmayın beni

-avrupa avrupaaa duy sesimiziiiiiiiii.........

2 yorum:

AluminyumFolyo dedi ki...

ilk günden beri takip ettiğim bu blogda okuduğum en güzel yazı. tebrikler, teşekkürler :)

tahirius dedi ki...

teveccühünüz, blogumuzu teşrif ettiniz efendim :))