29 Temmuz 2012 Pazar

araz, arıza

hukuk eğitimi alanların arazı bu sanırım. hukuk bilginizi hayatınızın her alanında kullanmaya çalışıyorsunuz. hatta, avukatlığı terkedip ticarete atıldığınızda dahi bu huyunuzu devam ettiriyorsunuz. mevzuata uygun davranmaya, sözünüzü tutmaya, dediğinizin o dakika olmasına çalışıyorsunuz. o güne kadar önünü iliklemeden büronuza girmeyen, giremeyen adamların ticaretteki iki yüzlülüğünü, yalanlarını görüp efsunlanıyorsunuz. adeta bağışıklık kazanıyorsunuz yalanlara ve yüzüne tükürmek istiyorsunuz iki yüzlü insanların. sonra "lanet olsun" deyip birçok meslektaşınızın yaşadığı deneyimi tekrarlayıp mesleğinize dönüyorsunuz.

o yalancılar, iki yüzlüler, her devrin adamları yine büküyor boyunlarını karşınızda. ama bu sefer biliyorsunuz o masumlaştırılmış sözlerin, ifadelerin arkasında neler olduğunu ve inanmıyorsunuz insanlara, inanamıyorsunuz. zira güven, bir defa kullanılan bir koz.

harcadım ben o tek kullanımlık kozu. güvenemiyorum artık kimselere. her şey yeniden başlıyor ama hiçbir şey eskisi gibi değil.

Hiç yorum yok: